Babbinkáról

ancsaA hátam közepére kívánlak!

 Rengeteg hordozó eszköz közül választhatunk, talán már túl nagy is a kínálat-, a kezdő szülők pedig elvesznek az információáradatban. Segítségképp összegyűjtöttük, mik a Babbinka erősségei, ami miatt azt gondoljuk, hogy az egyik legjobb a csatos hordozók piacán.

 

A Babbinka 6-8 hónapos kortól használható, a gyerek gerincfejlődése szempontjából helyes békatartást biztosít, elöl és háton hordozáshoz is kényelmes. Nincsenek rajta felesleges hevederek, patentok, húzókák, pántok. Viszont van alvócsuklya, puhán párnázott derék- és vállpánt, biztonsági csat. Nagyon nagy teherbírású pamutvászon anyagból, kiváló minőségben és nagy szeretettel készül több évtizedes varrodai tapasztalattal rendelkező szakemberek keze által. A popópántos megoldásnak köszönhetően nagyon jó a súlyelosztás, a derékpánt nem nyomja a hasat. Ha eleinte még picit széles lenne a Babbinka terpesze, akkor egy kis trükkel, a popópántok combok elé vezetésével keskenyíthetjük, rövidíthetjük a hátlapot. Amiért pedig a gyerekszemnek is nagyon vonzó, az az egyedi, mókás kis figura. Mindemellett a Babbinkát jó magasra lehet csatolni, így háti hordozáskor az érdeklődő fejecske könnyen átkandikál a szülő válla fölött, mégis biztonságos háttérbe maradva.

A totyogó gyerek egészen 3-4 éves korig gyűrheti Babbinkáját, mert akkora a terpesze, hogy akár kisovis korban is kényelmes hordozóeszköz. Aztán persze jöhet a BabbinkaMammut, ha még akad a családban teherbíró személyzet, aki hajlandó cipelni az 5-6 éves megfáradt vándorokat.

A legtöbb sutba dobott hordozó ott bukik el, hogy a baba nem tudja a kezét kényelmesen tartani: ha hordozón belül hagyja, nem tud hadonászni (pedig akar!), ha kívül rakja, eláll oldalt a hátlap és befütyült a szél, gyűrődött össze-vissza. Ezzel szemben a Babbinka hátlap magassága az oldalsó gumírozással “szabályozza magát”, így akár kint, akár bent van a kezecske, a hordozó passzentos, ölelős marad.

A gyereknek azért jó a Babbinka, mert egy anatómiailag megfelelő, rendkívül biztonságos hordozóban csücsülhetnek anyukájához bújva, ahonnan veszély nélkül fedezheti fel a világot, vagy épp szunnyadhat egy jót.

Az anyukák és apukák pedig azért szeretik, mert nem kell hatalmas babakocsit cipelniük, (főleg, hogy a gyermek előbb-utóbb úgyis a karjukban köt ki). Marad két szabad kezük az otthoni teendőkhöz, mégis kielégíthetik a gyermek minden igényét. Mivel magasan van a baba, kevesebb káros hatás éri, a testközelségnek köszönhetően pedig mindig érezzük, ha melege van, vagy esetleg fázik. Persze becézgetni is sokkal könnyebb így, mint egy jó lépés távolságra, a babakocsiban gubbasztó utódot.

/Simonfalvi Anita/