Útmutató

 1. Általános információk a Babbinka babahordozókról
 2. Használati útmutató
 3. Biztonsági előírások
 4. Életkor- és testsúlyhatárok
 5. A Babbinka tisztítása
 6. Méretezés
 7. Garancia

Általános információk a Babbinka babahordozókról

 • A hordozók erős, 100% pamutvászonból készülnek.
 • Vastagon párnázott derék- és vállpántjaik a teherhordó alkalmazott kényelmét szolgálják, de az utastárs combjainál is bélést kapott minden egyes darab.
 • A hordozók minőségi, márkás csatokkal készülnek: erősek, biztonságosak.
 • A kellően széles body (a hordozó hátlapja) és a popsirésznél található 2 szűkítő varrás gondoskodik az ideális “béka-pózról” (lábak széles terpeszben, és a popsi a térdeknél mélyebbre kerül), ami az ortopédiailag ideálisan hordozott baba sajátja.
 • Minden hordozó felgöngyölhető kapucnival készül.
 • A vállpántok a derékpánthoz varrt két „szárnyacskához” (popópánt) kapcsolódnak. Ez a megoldás – mely jó pár prototípus tervezése és varrása során született meg – nagyon kényelmessé teszi a hordozást, remek súlyeloszlást biztosít.
 • Minden hordozóhoz praktikus tartózsák jár.

 

Használati útmutató

Háton hordozás Babbinkában: először is kilazítod a vállpántokat, a derekadra csatolod a hordozót, aztán hátadra penderíted a gyermeked, a derékpánt fölé. Középre igazítod őt – mindeközben előre hajolsz -, majd egyik kezeddel megkeresed a vállpántot és megragadod a hátlap tövéhez közeli részen, ráemeled a gyerkőc hátára, másik kezeddel megfogod a másik vállpántot, és így a vállpántoknál fogva magasra emeled a hátlapot, közben kiegyenesedsz, hogy a gravitáció segítségével a gyermeked belehelyezkedjen a megfelelő helyre. (A „szárnyacskák” helye a babacomb mögött van, nagyrészt ez tartja a baba súlyát) Ezután újra előre dőlsz kissé, hogy a súly a hátadon legyen, ne a hordozón, és így ebben az állapotban szorosra húzod a pántokat (azzal párhuzamosan húzd, amerről befut a csatba a heveder, így teljesen könnyedén, erőlködés nélkül tudod állítani a szorosságot), majd felegyenesedsz. Ha szükségesnek érzed, akkor bekapcsolod a mellkasodon a keresztpántot, és kész is vagy. Ha túl szoros lett a vállpánt, akkor a hevedercsúszkát kicsit megemelve könnyen lazíthatsz rajta (van a csúszkán egy kis kiálló rész, azon a részen lehet “megemelni” )

Elöl hordozás Babbinkában: bekapcsolod a derékpántot, gyermeked felveszed és magad felé fordítva középre “ülteted”, ráemeled a hátlapot, majd belebújsz a vállpántokba. Ezután a vállpánt-hevedert húzva beállítod a vállpánt szorosságát (könnyebb dolgod van, ha másik kezeddel megemeled a babapopót kicsit, így tehermentesítve a hordozót sokkal könnyebb a hevedert húzni, és a hordozót is kíméled). A vállpántokat összekötő keresztpántnak elöl hordozáskor fontos szerepe van abban, hogy ne csússzanak le a vállpántok a válladról, ezért még felvétel előtt jó magasra told fel a vállpántokon a keresztpánt mindkét részét, hogy mikor felveszed a vállpántokat, akkor a vállad fölé/vállad mögé nyúlva elérd őket és össze tudd kapcsolni.

Biztonsági előírások

 • Minden használat előtt ellenőrizd a hordozód minden részének épségét!
 • Ellenőrizd, hogy a derékcsat megfelelően van-e becsatolva, és hordozás közben sose csatold ki!

A hordozót mindenki csak saját felelősségére használhatja, a hordozó használata közben bekövetkezett károkért, sérülésekért a gyártót nem terheli felelősség.

Életkor- és testsúlyhatárok

5-6 hónapos kortól hordozhatod benne a babádat, ez persze csak egy átlagos adat, a gyermeked méretétől függ. Az elöl hordozás súlyhatára 8-9 kg a szakemberek szerint, mert e súly fölött már túlságosan nagy teher nehezedik a női gátizmokra. Ha nincs női gátizmod, mert történetesen férfiból vagy, akkor nyugodtan cipeld elöl a gyermeket, ameddig jól esik. Nagyobb gyerekeket inkább háton célszerű hordozni, jobb a súlyeloszlás, és a gyerkőc is jobban kilát. Ha bírod, akár 4-5 éves (maximum 25kg), kirándulásban megfáradt gyermekedet is magadra csatolhatod – ehhez a Babbinka Mammut hordozót ajánlom!

A Babbinka tisztítása

A kisebb lokális foltokat inkább kézzel mosd ki, de 30 °C fokos kímélő mosással gépben is moshatod. (Tipp: ha egy nagypárnahuzatban teszed a mosógépbe, még jobban kíméled)

Méretezés

 

 • A normál méret (Sport) hátlapja kb 40x40cm. A babák kb. 6-8 hónapos korukra nőnek bele, és 3-4 éves korig hordható.
 • A Mammut méret hátlapja kb 50x50cm. Kb. 3-5 éves korig ajánlom.

 

A pántméret egy átlagos szülőpárosnak jó szokott lenni, a derékpánt állíthatósága minimum 70cm, maximum  125cm, a vállpánt 155-185 cm magas hordozószemélyeknek általában teljesen jó, persze ez alkattól is függ, így szerencsés, ha vásárlás előtt valahol fel tudsz egyet próbálni.

Garancia

Egyedi termékek esetén különösen fontosnak tartjuk, hogy az új tulajdonos elégedett legyen velük, ezért ha bármilyen probléma adódik a megvásárolt termékkel, kérjük jelezd nekünk. hogy minél előbb megoldást találjunk rá. A hordozókra 1 év, a táskákra fél év teljes körű garanciát vállalunk. A garancia csak a gyári hibákra, ill. a rendeltetésszerű használat mellett kialakult hibákra érvényes.

Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.